Sisältöön »
 
Lupon blogitekstejä

luppo – aikaa hyvälle elämälle

Ihmiset tarvitsevat paikan, jossa he saavat lepoa, latausta ja sparrausta – kukin tarpeensa mukaan. Tämä ajatus mielessään hyvinvoinnin konkarit Minna Penttilä ja Tarja Jaakkola perustivat Hyvinvointihotelli Lupon Forssaan kesällä 2021. Vanhaan tehdarakennukseen remontoitiin uniikki pikkuhotelli ja kurssikeskus, jonka filosofia perustuu 7 kohdan hyvinvointipolkuun. Ihminen yksilöllisine tarpeineen ja voimavaroineen on keskiössä. 

luppo – aikaa hyvälle elämälle

Ihmiset tarvitsevat paikan, jossa he saavat lepoa, latausta ja sparrausta – kukin tarpeensa mukaan. Tämä ajatus mielessään hyvinvoinnin konkarit Minna Penttilä ja Tarja Jaakkola perustivat Hyvinvointihotelli Lupon Forssaan kesällä 2021. Vanhaan tehdarakennukseen remontoitiin uniikki pikkuhotelli ja kurssikeskus, jonka filosofia perustuu 7 kohdan hyvinvointipolkuun. Ihminen yksilöllisine tarpeineen ja voimavaroineen on keskiössä. 

 
 
Luppo-konsepti

Luppo-konsepti

Lupon henki perustuu rekisteröityyn Lupon hyvinvointikonseptiin. Se on seitsemänkohtainen kokonaisvaltainen kuntoutuspolku, joka tähtää työkyvyn palauttamiseen ja parantamiseen sekä työnilon löytämiseen. Meillä laitetaan keho, mieli ja uni kuntoon sekä syödään ravitsevaa ruokaa ja haetaan virtaa luonnosta.

Haluan tietää lisää »

Vastuullisuus

Vastuullisuus

Lupon toiminnassa näkyy niin sosiaalinen, kulttuurillinen, ekologinen kuin taloudellinenkin vastuullisuus. Pidämme huolta ja kunnioitamme yksilöllisyyttä ja monimuotoisuutta oli sitten puhe ihmisistä, kulttuurista kuin luonnostakin.

 • Annoimme vanhoille tiloille uuden käyttötarkoituksen
 • Kierrätimme ja entisöimme vanhoja kalusteita
 • Työllistimme itsemme ja mahdollistamme työtä myös muille
 • Teemme yhteistyötä muiden alueen yrittäjien kanssa
 • Vaalimme arvokasta kulttuurillista perintöämme 
 • Kannustamme lähi- ja kotimaan matkailuun
 • Kierrätämme jätteet ja pyrimme minimoimaan hävikkiä
 • Käytämme ekologisia hajusteettomia pesuaineita
 • Kunnioitamme ihmistä ja haluamme edistää hyvinvointia
 • Toimimme kestävän matkailun periaatteiden mukaisesti
 • Toiminnallamme on yhteiskunnallista vaikuttavuutta
 • Korostamme ihmisen ja luonnon yhteyttä
 • Mahdollistamme kokemuksia vastuullisesti

Haluan tietää lisää »

Historia

Historia

Lupon toiminnan vastuullisuus näkyy vanhojen tilojen henkiin herättämisessä. Sijaitsemme 150 -vuotta vanhassa Oy Forssa Ab:n punatiilisessä tehdashallissa, jossa aikanaan aina 1960 -luvulle saakka painettiin kangasta. Axel Wilhelm Wahrenin 1847 perustama Forssan kehräämö laajensi toimintaansa langan kehräämisestä kudontaan ja lopulta kuosisuunnitteluun ja painamiseen muuttuen ajan myötä Forssa Yhtiöiksi ja sittemmin Finlaysonin nimen alle kun yritys myytiin Finlaysonille ja yhdistyi Tampereen toimintaan.

Lupon tiloissa toimi viimeistämösali. Lupon kohdalla olleet tehdastilat rakennettiin uudelleen vuoden 1877 Kutomolla riehuneen laajan tehdaspalon jälkeen. 

Huonekorkeus tiloissa on lähes viisi metriä, ikkunat ovat nelimetriset ja seinät puoli metriä paksut. Ulkopinta rakennuksissa on punatiiltä, sisätilat maalattiin rauhoittavilla vihreän ja vaaleanruskean sävyillä kun sisustimme Lupon tilat kesällä 2021. 

Lupon edeltäjänä tiloissa toimi yksityinen hoivakoti Pumpuli usean vuoden ajan ja niiltä jäljiltä tilamme ovat esteettömät ja siinä mallissa kuin tänä päivänä.

Kerrotaan, että Lupossa kummittelee. Tiloissa kuulemma jo viimeistämön aikoina liikkui joku tiputtelemassa kangaspakkoja hyllyistä. Tule ottamaan itse selvää, pitääkö tämä kummitusjuttu paikkaansa.

Haluan tietää lisää »

Saapuminen Luppoon

Saapuminen Luppoon

Lupon löytää helposti, mutta tässä muutama käytännön ohje saapumiseen:

 • Laita navigaattoriin osoite: Kutomonkuja 2 A 1, 30100 Forssa. Se ohjaa luotettavasti perille.
 • Luppoon saavutaan samasta liittymästä kuin Forssan K-Citymarketin kauppakeskukseen.
 • Parkkipaikat, joita Luppo-vieraat käyttävät, sijaitsevat Kutomonkujan tulosuunnassa vasemmalla puolella laajaa parkkipaikka-aluetta. Parkkialuetta riittää tien vieressä aina jokivarteen saakka.
 • Osa paikoista on varattuja, joten valitse parkkiruutu, jossa ei lue varattu tai kenenkään nimeä. Talvikauden ulkopuolella tolppapaikoillekin pysäköinti on sallittua, jolleivat paikat ole varattuja.
 • Esteettömät parkkipaikat sijaitsevat punatiilisten rakennusten välissä, kävelykadulla. Näihin parkkiruutuihin ajetaan betonisten kukkaruukkujen välistä, niiden oikealta reunalta, tai kiertämällä punatiilinen rakennuskokonaisuus sen jokirannan puoleista ajoreittia pitkin takakautta ympäri.
 • Lupon sisäänkäynti on punatiilisten rakennusten välisellä kävelykadulla, kauniin tornin kohdalla. Rakennuksen katolla lukee Finlayson. Samasta sisäänkäynnistä saavutaan myös Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskukseen sekä Oiva Työterveyteen. Opasteet neuvovat oikealle ovelle.
 • Nouse kolmanteen kerrokseen upeita portaita kävellen tai helposti ja esteettömästi hissillä.
 • Samassa aulatilassa, johon saavut kolmannessa kerroksessa, on Hyvinvointihotelli Lupon, Kutomon Fysioterapia ja Liikuntakeskuksen sekä Oiva Työterveyden vastaanotto- ja palvelutiskit suoraan edessäsi.
 • Ilmoittaudu tiskillä. Olemme vastassa ja ohjaamme Sinut eteenpäin oikeaan paikkaan.

Pyydä tarvittaessa lisäohjeita saapumiseesi soittamalla meille.

Tervetuloa Luppoon! 

Haluan tietää lisää »

 
Lupon tarina

Lupon tarina

Lupon tarinalla on syvät juuret. Molemmilla yrittäjillä on omannäköinen vuosikymmenten mittainen työhistoriansa ja tarinansa. Maailma törmäytti nämä kaksi erillistä tarinaa yhteen toukokuisena päivänä ja ymmärsimme, että tällä yhteisellä kokemuspohjalla saavutamme jotain uniikkia. Tätä mahdollisuutta ei voinut jättää käyttämättä.

Ihminen on osa luontoa eikä luontoyhteytemme ole hävinnyt, mutta perustana hyvinvoinnille on henkisyyden lisäksi fyysinen ymmärrys ja toiminta. Tätä varten olemme ymmärtäneet että, ammattitaitomme yhdistämällä pystymme saavuttamaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja edesauttamaan elämänhallintaa ja hyvää elämää.

Lupon tarina ei ole yksin meidän varassamme, vaan tarvitsemme sen mahdollistamiseksi myös sinua. Jotta Luppo -hyvinvointikonsepti herää henkiin, tarvitaan sinun tarinasi osaksi meitä.

Kasvun vuodet ovat karsineet ympärillemme vahvan verkoston asialleen vihkiytyneitä ja intohimoisia alojensa osaajia. Näitä verkostoja hyödynnämme oman osaamisemme lisäksi arjen työssä tuottaaksemme sinulle parhaan mahdollisen Luppo-kokemuksen.


Oivallinen Luppo

Oivallinen Luppo

Luppo on todettu oivalliseksi maaliskuussa 2022 tehdyssä tarkastuksessa elintarviketiloihin. Saimme kaikista tarkastuskohdista oivallisen maininnan. Tervetuloa meille nauttimaan Ullan mahtavasta lähiruoasta.

Oiva-raportti »

EU -hanketuki

EU -hanketuki

Louna-Plussa ry on myöntänyt Hyvinvointihotelli Forssan Lupon toiminnan aloittamiseksi tukea kalustoinvestointeihin. EU:n osuus tuesta on 1845,48 €.