Sisältöön »
Torronsuo nationalpark excursion

Torronsuo nationalpark excursion

With a guide, you get more out of the destination and learn new things about nature and our history.

Tiesitkö, että Torronsuo on Suomen syvin suo ja sen kehityshistoria alkaa jo viimeisimmästä jääkaudesta? Tunnetko suoluonnon ainutlaatuiset selviytymiskeinot tai suohon liittyvän kansanperinteen ja mytologian? Mistä suo sai nimensä tai keitä täällä mahtoi asua ennen meitä?
Sukellus suohistoriaan lennokkaiden tarinoiden kautta avaa silmäsi näkemään suoluonnon uudella tavalla.

Kuljemme opastuksella Torronsuon pitkospuita noin 2,5 kilometrin matkan luppoisasti jutustellen. Aikaa suolla kuluu 1,5-2 tuntia. Reitti on mukavakulkuinen ja osittain esteetön, joten erityisiä varusteita ei tarvita, vain tarinoille avoin mieli.

Torronsuon opastukset on mahdollista toteuttaa niin pienille kuin isoillekin ryhmille.

Hinta alkaen 200 €/ryhmä
(Sis. alv. 24%)

Hinta määräytyy mm. ryhmän koon ja ajankäytön mukaan. Huomioithan, että talviset sääolosuhteet, kuten pitkospuiden liukkaus, vaikuttaa retken toteutukseen, joten retken toteutuminen on aina varmistettava etukäteen.

Kysy lisää »

Campfire dining

Campfire dining

Luppo's campfire meals are always enriched with superfoods from Finnish nature.

Villiyrttejä, sieniä ja marjoja käytetään runsaasti. Nuotiolla voi syödä keittolounaan, tehdä hampurilaisia, paistaa makkaraa ja tikkupullaa tai halutessaan nauttia kokonaisen kolmen ruokalajin illallisen. Räätälöimme ruokailun ryhmän toiveiden mukaan.

Suosikkinuotioruokamme:

 • karpaloshotti
 • katajainen nuotiolla loimutettu lohi
 • kuusenkerkkämarinoidut uuni- tai nuotiojuurekset
 • hiillosperunat ja tsatsiki
 • vihreä salaatti omatekoisella villiyrttikastikkeella
 • suolakurkku ja puolukkasurvos
 • nokipannukahvit ja yrttitee
 • nuotioletut mansikkahillolla
 • tunnelma ja hyvä seura

Nuotioruokailut alkaen 35 €/hlö
(Sis alv 14%)

Suosikkinuotiomenuu alkaen 65 €/hlö                                                       (Sis alv 14%)

Teemme myös maittavia vegaanisia nuotioruokia.

Hinta määräytyy aina ryhmän koon, toteutuspaikan ja ruokalistan mukaan. Ruokailuihin voi yhdistää muita palveluita kuten opastuksia tai savusaunan. Ryhmän koko (maksimissaan 50 hlö:ä) määrittelee myös toteutuspaikan.

Pyydä tarjous »

Wild ferb walk

Wild ferb walk

A peaceful wild herb walk in the Forssa National City Park guides you to the use of Finnish wild herbs.

Reittimme kulkee Loimijokirannan ainutlaatuisessa miljöössä, vehreiden puistojen ja vanhojen rakennuksien elävöittämässä maisemassa. Matkan varrelta löydämme monia villiyrttejä. Mittaa reitillämme on pari kilometriä.

Villiyrttiretki alkaen 200 €/ryhmä
(Sis. alv. 24%)

Kysy lisää »

On the healer´s journey

On the healer´s journey

Dare to join the healer lady´s herb-gathering journey.

Tällä Etelä-Suomen suurimmalla keidassuoalueella Torronsuon kansallispuistossa on ikää noin 8500 vuotta. Näin vanhalla suolla on paljon tarinoita kerrottavaan, mutta se tarvitsee sanoillensa tulkin, jotta ymmärrämme.

Hämeen parantaja vie kulkijat menneeseen aikaan, vuosisatojen taakse, vanhojen kasvinkäyttötapojen ja luonnonuskomusten äärelle.

Retki tutustuttaa tarinoiden kautta kulkijat luonnonkasvien mystisiin voimiin ja vanhoihin käyttötapoihin yhdistäen historian ja nykyajan kokonaisuudeksi, joka tukee ja vahvistaa luontosuhdetta.

Mahdatkohan tietää, mikä oli liki tuhat vuotta sitten Hämeen arvokkainta kauppatavaraa tai mihin tarkoituksiin suon kasviaarreaittaa käytettiin. Tämän retken jälkeen olet tervehtinyt Tapiota, kupittanut vettä ja tuoksutellut yrttikasveja.                                                          

Hinta sisältää

 • opastetun retken Torronsuon lyhyellä reitillä 

Hyvä tietää: Kävelymatka Torronsuolla on alle kaksi kilometriä. Retki kestää 1,5 - 2 tuntia. Maasto on pitkospuiden lisäksi hiekkapintaista leveää polkua. Retki soveltuu peruskuntoisille aikuisille henkilöille, eikä vaadi erityisiä varusteita. Varaa oma vesipullo mukaasi. Talviset sääolosuhteet, kuten pitkospuiden kunto, vaikuttavat retken toteutukseen, joten retken toteutus joulu-maaliskuussa on aina varmistettava etukäteen. 

Hinta ryhmälle 200 €. Max 20 hlö.

(Sis. alv. 14% ja 24%)

Kysy lisää »

 
Green Care - nature exercises

Green Care - nature exercises

Nature-based exercises in nature

Luontolähtöisissä harjoituksissa käytetään luontoa työkaluna ja hyödynnetään luonnon avoimuutta, keskittymiskykyä ja luovuutta sparraavaa lempeää voimaa tulokselliseen rentoutumiseen. Luonnon vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin on saatavilla paljon tutkittua tietoa. Luonto itsessään elvyttää ja ammattitaitoisella ohjauksella pystymme vahvistamaan positiivista kokemusta. 

Vuosien työ luontoalan opettajana, kouluttajana sekä yrittäjänä tuo vankan pohjan ohjata harjoitteita luonnossa. Luonnon voimauttavaan vaikutukseen perustuva Green care -valmennus hyvinvoinnin tukena on sydämenasiani. Voimme tehdä aistiharjoituksia, mielipaikka harjoituksia, luonnon tarkkailua, metsäkylpyjä ja muita rentotumisharjoituksia.

Green Care -valmentaja Tarja Jaakkola

Pyydä tarjous »

 
Liesjärvi nationalpark excursion

Liesjärvi nationalpark excursion

A guided excursion to Liesjärvi National Park has a lot of history.

Liesjärven kansallispuistossa pääset kokemaan vanhan metsän rauhoittavan vaikutuksen harjumaastossa ja ihastelemaan kuvauksellisen jylhiä rantamaisemia. Lisäksi saatat nähdä taivaalla uljaan sääksen tai merikotkan. 

Suosittelemme reittikohteiksi Korteniemen perinnetilaa ja sen lähireittejä, kuten Ahonnokkaa. Metsänvartijan polkuja astellessa opas kertoo tarinoita metsänvartijan työstä, metsistä ja perinteistä. Korteniemessä tutustutaan tilan elämään vuosisata sitten.

Kaunis ja näkemisen arvoinen reitti löytyy myös Kyynäränharjulta. Tällä reitillä keskitymme geologiseen historiaamme ja puhumme luontoarvoista.

Pidempikin patikka luontuu, jos ryhmä haluaa retkeillä Liesjärven kansallispuistossa pidempään. Reitistöä löytyy muutaman tunnin patikoinnista kaksipäiväiselle rinkkaretkelle saakka.

Liesjärven opastukset on mahdollista toteuttaa niin pienille kuin isoillekin ryhmille. Huomioithan, että talviset sääolosuhteet vaikuttavat retken reittivalintoihin ja mahdolliset reittitoiveet on aina varmistettava etukäteen.

Hinta alkaen 200 €/ryhmä
(Sis. alv. 24%)

Hinta määräytyy mm. ryhmän koon ja ajankäytön sekä opastukseen sisällytettyjen palveluiden mukaan.

Kysy lisää »

 
Riverside walk in Forssa

Riverside walk in Forssa

On a guided walk in the Forssa city park, you will get to know the beauty of urban nature.

Forssan tunnusmerkkejä ovat punatiiliset 1800- ja 1900 -luvuilta peräisin olevat Finlaysonin upeasti kunnostetut tehdasrakennukset ja kauniit kävelyreitit Loimijoen varrella. Myös paikalliset puutalokorttelit ihastuttavat kävijöitä.

Forssalaiset ovat leppoista väkeä. Siksi toriaikoina kannattaa piipahtaa torikahveille kuulemaan paikallistarinointia.

Valitse opastettu jokivarsikävelysi seuraavista teemoista: 

 • Tyykikylä. Forssan perintö kangastehdaskaupunkina. SUOSIKKIRETKI
 • Forssan merkkihenkilöt
 • puutarhat ja puistot
 • luonto & maisemat

Forssan jokivarsikävely alkaen 200 €/ryhmä
(Sis. alv. 24%)

Kysy lisää »

Storyful market place coffees

Storyful market place coffees

Coffee and buns in the company of locals.

Tarinallinen kävely Forssan torille. Toukokuusta lähtien kesäkaudella pääsemme juomaan kunnon pullakahvit paikallisten kanssa ja kuulemaan parhaat jutut. Et ehkä ymmärrä suomen kieltä, mutta onneksi on opas mukana!

Tori on palkittu Vuoden ympäristörakenne -palkinnolla.

Myymme Sirosäkki ja Pylsypussi -kirjaa Lupossa. Kirja on Forssalaisen tekstiiliperinteen murresanojen sanakirja parhaasta päästä.

Tarinalliset torikahvit alkaen 200 €/ryhmä
(Sis. alv. 14% ja 24%)

Kysy lisää »

 
Food from nature - Wild herb workshop

Food from nature - Wild herb workshop

Kahden päivän kurssi kesäkaudella

Lähde luontoon muiden villiyrteistä innostuneiden kanssa pariksi päiväksi Forssan lähiluonnossa! Heittäydy suomalaisen superfoodin maailmaan Lupon omistajan ja kauppayrttineuvoja Tarja Jaakkolan johdolla. Tehdään ruokaa yhdessä ja haetaan aineksia luonnosta yhdessä.

Villiyrttityöpajan aikana saat vinkkejä villiyrttien käyttöön kotona arjessa ja yrttien tunnistukseen.

Ensimmäinen päivä alkaa iltapäivän teehetkellä jatkuen villiyrttikävelyllä ja keruuretkellä lähiluontoon, jonka jälkeen yrttisaaliista valmistetaan yhdessä villi päivällinen ja ilta kruunataan saunomalla villiyrttejä hyödyntäen ja ajatuksia vaihtaen. Lupon kirjastosta löytyy illaksi lukemista sitä kaipaavalle. Yö nukutaan kodikkaassa yhden tai kahden hengen huoneessa.

Toinen päivä alkaa aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän villiyrttien keruuretkelle lähimaastossa. Yrttisaalis valmistetaan rauhallisesti yhdessä maittavaksi lounaaksi, joka nautitaan keskustelulla höystäen ison pöydän ääressä. Iltapäivällä kootaan kokemuksia ja rentoudutaan vielä teehetken parissa.

Hintaan sisältyy:

 • yhden yön majoitus aamiaisella
 • 2 x yhdessä valmistetut ruokailut
 • ohjelman mukaiset opastukset ja opetus kahdelle päivälle
 • kuntosalin käyttö liikuntakeskuksen aukioloaikoina
 • saunan käyttö

Mukaan työpajoihin mahtuu 10 osallistujaa. Ruokaa luonnosta -villiyrttityöpaja järjestetään, jos paikkansa varanneita osallistujia on vähintään viisi. Työpajoja myös villiyrteistä kiinnostuneille yksityisryhmille tilauksesta. Mahtava paketti uuden tiimin ryhmäyttämiseksi.

Kurssia toteutetaan toukokuun puolesta välistä elokuun loppuun saakka.

Voit halutessasi varata lisäyön hotellissamme, saapua paikalle jo edellisenä päivänä ja viettää luppoisan yön ja aamupäivän ennen kurssin alkamista itseksesi tai ystävän kanssa yhdessä vaikka nauttien luonnosta, hemmottelusta tai shoppailusta.

Hinta 299 €/hlö
(Sis. alv. 10%, 14% ja 24%)
Lisäyö 99 €/hlö
(Sis. al.v 10%)


Kysy lisää »