Sisältöön »
Hyvinvointihotelli Lupon ammattitaitoiset valmentajat mahdollistavat kehittymisen ja uuden oppimisen sekä fyysisten ja henkisten voimavarojen karttumisen.

Koulutus ja valmennus

Luppo on työelämän ja vapaa-ajan koulutuksen uusi keskus.

Koulutus ja valmennus

Luppo on työelämän ja vapaa-ajan koulutuksen uusi keskus.

 
 
 
 
Kauppayrtinpoimija (KYP)

Kauppayrtinpoimija (KYP)

Tiesitkö, että jos myyt suoraan asiakkaille tai käytät myyntiin valmistamassasi ruoassa, vaikkapa kahvilassasi, villiyrttejä, sinulla tulisi olla kauppayrtinpoimijakortti /yrtinpoimijakortti, jotta käyttämäsi kasvit olisivat asiakkaille turvallisia. Vastuu tarjoamiesi yrttien turvallisuudesta on sinulla myyjänä ja sen jälkeen kerääjällä.

Poimijakoulutus  2023

Pe 19.5. – la 20.5.2023 kevätkasvit kokonaisuus

Pe 16.6. – la 17.6.2023 kesäkasvit kokonaisuus     HUOM. TÄMÄ PERUTTU!

Molempiin yrtinpoimijoiden kahden päivän koulutuskokonaisuuteen oma ilmoittautumisensa, joten voit valita itsellesi sopivan kokonaisuuden tai ottaa molemmat kaksi kokonaisuutta ohjelmistoosi. Poimijakortin kasvimerkinnät määräytyvät sen mukaan mihin osallistut. Poimijakorttiin tulee noin neljä merkintää/kurssipäivä.

Valitse seuraavista kurssikokonaisuuksista omasi:

Toukokuun kokonaisuus 20.-21.5.2023

Päivät 1 ja 2. Pe klo 12-18, la klo 9-15.

Poimijakoulutuksen ensimmäisenä päivänä opettelemme kevään ensiyrttejä. Päivä koostuu aamupäivän yleisteoriaosuudesta, puolen tunnin lounastauosta, iltapäivän yrttiteoriaosuudesta lounaan jälkeen, noin kahden tunnin maasto-osuudesta ja tentistä. Kasveina ensimmäisessä kurssipäivässä mm. voikukka, vuohenputki, pihlaja, koivu, nokkonen ja maitohorsma.

Toisena koulutuspäivänä jatkamme kevätyrttien etsiskelyä. Päivä koostuu aamupäivän yleisteoriaosuudesta, puolen tunnin lounastauosta, iltapäivän yrttiteoriaosuudesta lounaan jälkeen, noin kahden tunnin maasto-osuudesta ja tentistä. Kasveina toisessa kurssipäivässä mm. mänty, kuusi, siankärsämö, kataja ja mustikka.

Kesäkuun kokonaisuus  16.-17.6.     HUOM. TÄMÄ PERUTTU!

Päivät 3 ja 4. Pe klo 12-18, la klo 9-15.

Kolmannella kerralla teemme kesäisiä löytöjä. Päivä koostuu aamupäivän yleisteoriaosuudesta, puolen tunnin lounastauosta, iltapäivän yrttiteoriaosuudesta lounaan jälkeen, noin kahden tunnin maasto-osuudesta ja tentistä. Kasveina kurssipäivissä mm. poimulehti, vadelma, pyöreälehtikihokki, mustaherukka, mesiangervo ja suopursu.

Keskikesän saapuessa yrttivalikoimammekin muuttuu erilaiseksi, teemme mm. teeyrttilöytöjä. Päivä koostuu aamupäivän yleisteoriaosuudesta, puolen tunnin lounastauosta, iltapäivän yrttiteoriaosuudesta lounaan jälkeen, noin kahden tunnin maasto-osuudesta ja tentistä. Kasveina neljännessä kurssipäivässä mm. puna-apila, valkoapila, ahomansikka, kanerva, sianpuolukka ja puolukka.  

Kasvien löydettävyys riippuu paljolti sääolosuhteista, siksi kasvit, joita opettelemme voivat vaihdella. Huomioi tämä.

ILMOITTAUDU NYT (viimeistään 14.5.2023) SAAT MAJOITUKSEN KAUPAN PÄÄLLE! PARI PAIKKAA VAPAANA.


Kurssin hinta majoituksella 295 €/hlö /kurssikokonaisuus 2 pv.        (Sis. alv. 24%)

Kurssin hinta ilman majoitusta 200 €/hlö /kurssikokonaisuus 2 pv.        (Sis. alv. 24%)


Kurssihinta sisältää: 

 • Kahden päivän eli 12 h koulutuksen ja materiaalit 
 • aloitus ja loppukahvin/teen x 2 
 • ruokailun x 2

Kurssihinta majoituksella sisältää edellisen lisäksi:

 • majoituksen yhdeksi yöksi aamiaisella yhden tai kahden hengen huoneissa
 • Lupon herkut käyttöön
 • saunan ja kuntosalin käytön

Ilmoittautuminen yhteydenottolomakkeen kautta tai soittamalla Tarja 050 4619629. Ryhmäkoko max 10 hlö. Kurssipäivät toteutuvat jos ilmoittautuneita on vähintään 5 hlö. Osallistuaksesi, sinun tulee olla vähintään 18 vuotias.

Kurssimaksu maksetaan saapuessa perjantaina ennen kurssin alkamista pankkikortilla. Lasku on mahdollinen erikseen sovittaessa.

Kurssi-ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutuksen voi tehdä viimeistään 7 vuorokautta ennen kurssia veloituksetta. 

Seitsemän vuorokautta tai myöhemmin ennen kurssia peruutuksista veloitamme koko kurssimaksun 200 €.

Koulutuksen tavoitteet

Kauppayrttineuvoja/yrttineuvoja kouluttaa kauppayrtinpoimijat/yrtinpoimijat varmuudella tunnistamaan kerättävät yrtit, keräämään kaupan laatuvaatimukset täyttävää tavaraa ja käsittelemään yrtit kaupan edellyttämällä tavalla. Kerättävien yrttien tulee olla niin tasalaatuisia, kuin ne olisivat yhdeltä poimijalta.

Koulutus antaa osallistujalle tiedot ja taidot toimia yrtinpoimijana kaupallisessa tarkoituksessa. Poimija voi poimia yrttejä tilauksesta yrityksille jatkojalostukseen tai jalostaa itse yrteistä tuotteita tai myydä yrttejä eteenpäin esimerkiksi ravintoloille.

Tavoitteisiin sisältyvät teemat ja ydinsisällöt: koulutuksen ja yrttien käytön perusteet, yrttien tunnistaminen, myrkylliset kasvit, yrttien keruutekniikat, yrttien käsittely, yrttikauppa ja lainsäädäntö sekä poimijan asema

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan kahtena kahden päivän kokonaisuutena. Opiskelija voi osallistua yhteen tai molempiin kokonaisuuksiin. Molempiin kurssikokonaisuuksiin tulee ilmoittautua erikseen. Koulutus toteutetaan kuusi (6) tuntia kestävinä lähikoulutuspäivinä. Koulutus tapahtuu osittain maastossa, joten mukaan tarvitaan maastokelpoinen vaatteet, kuten ulkoiluvaatteet ja kumisaappaat tai ulkoilukengät. Osa koulutuksesta toteutetaan sisätiloissa luentotyyppisenä koulutuksena.

Kurssipäivän päätteeksi osallistujat tekevät kasvitunnistuskokeen ja sen läpäistyään osallistuja saa kauppayrtinpoimijakortin ja siihen merkinnät osaamistaan kasveista. Kerätäkseen villiyrttejä kaupalliseen tarkoitukseen poimijalla tulisi olla poimijakortti. Poimija saa poimia kaupallisesti vain poimijakorttiin merkittyjä yrttejä. Poimijakortti on voimassa suorituspäivämäärästä eteenpäin. Koulutettavien kasvien tulee olla parhaassa keruuvaiheessa kurssiaikana, joten saman ajankohdan kurssien kasvivalikoima voi vaihdella riippuen kevään kasvuolosuhteista.

Ilmoittaudu! »

 
Ruokaa luonnosta - Villiyrttityöpaja

Ruokaa luonnosta - Villiyrttityöpaja

Kahden päivän kurssi kesäkaudella

Lähde luontoon muiden villiyrteistä innostuneiden kanssa pariksi päiväksi Forssan lähiluonnossa! Heittäydy suomalaisen superfoodin maailmaan Lupon omistajan ja kauppayrttineuvoja Tarja Jaakkolan johdolla. Tehdään ruokaa yhdessä ja haetaan aineksia luonnosta yhdessä.

Villiyrttityöpajan aikana saat vinkkejä villiyrttien käyttöön kotona arjessa ja yrttien tunnistukseen.

Ensimmäinen päivä alkaa iltapäivän teehetkellä jatkuen villiyrttikävelyllä ja keruuretkellä lähiluontoon, jonka jälkeen yrttisaaliista valmistetaan yhdessä villi päivällinen ja ilta kruunataan saunomalla villiyrttejä hyödyntäen ja ajatuksia vaihtaen. Lupon kirjastosta löytyy illaksi lukemista sitä kaipaavalle. Yö nukutaan kodikkaassa yhden tai kahden hengen huoneessa.

Toinen päivä alkaa aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän villiyrttien keruuretkelle lähimaastossa. Yrttisaalis valmistetaan rauhallisesti yhdessä maittavaksi lounaaksi, joka nautitaan keskustelulla höystäen ison pöydän ääressä. Iltapäivällä kootaan kokemuksia ja rentoudutaan vielä teehetken parissa.

Hintaan sisältyy:

 • yhden yön majoitus aamiaisella ja Lupon lisäherkuilla
 • 2 x yhdessä valmistetut ruokailut
 • tervetulo- ja lähtökahvit/teet
 • ohjelman mukaiset opastukset ja opetus kahdelle päivälle
 • kuntosalin käyttömahdollisuus liikuntakeskuksen aukioloaikoina
 • sauna

Mukaan työpajoihin mahtuu 10 osallistujaa. Ruokaa luonnosta -villiyrttityöpaja järjestetään, jos paikkansa varanneita osallistujia on vähintään viisi.

Avoimet Ruokaa Luonnosta -työpajat:

3.-4.6.2023 la-su

1.-2.7.2023 la-su

Voit halutessasi varata lisäyön hotellissamme, saapua paikalle jo edellisenä päivänä ja viettää luppoisan yön ja aamupäivän ennen kurssin alkamista itseksesi tai ystävän kanssa yhdessä vaikka nauttien luonnosta, hemmottelusta tai kulttuurista.

Hinta 200 €/hlö
(Sis. alv. 24%)
Lisäyö 99 €/hlö
(Sis. al.v 10%)

Oma työpajaryhmä?

Työpajoja toteutetaan villiyrteistä kiinnostuneille yritys- ja yksityisryhmille tilauksesta arkisin ja viikonloppuisin. Mahtava paketti uuden tiimin ryhmäyttämiseksi. Kurssia toteutetaan toukokuun puolesta välistä elokuun loppuun saakka.

Tarjous 10 henkilön kokoiselle yritys- ja yksityisryhmälle. Lisäyö maksutta kaikille osallistujille! Etu 99 €/hlö.

Lisätiedot, tarjouspyynnöt ja ilmoittautumiset napista ->

Kysy lisää »

Enneagrammi

Enneagrammi

Erilaisuuden ymmärtäminen ja erilaisten persoonallisuuksien kanssa toimeen tuleminen ja toimiminen on tärkeää työyhteisössä – ja missä tahansa porukassa. Enneagrammiin  tutustuminen on siihen hyvä apu.

Minna johdattaa erilaisten persoonien käyttäytymismallien ja tuntemuksen kautta ymmärtämään työkaveria tai perheenjäseniä paremmin, sekä oppimaan lisää omasta käyttäytymisestä ja oman toiminnan kehittämisen mahdollisuuksista.

Enneagrammikoulutus voi kestää puolestatoista tunnista muutamaan tuntiin riippuen ryhmästä sekä koulutuksen laajuudesta.

Enneagrammi koulutus alkaen 200 €/ryhmä
(Sis. alv. 24%)

Kysy lisää »

 
Pomoparkki johtajat

Pomoparkki johtajat

Pomo, onko aika tankata itsesi?

Onko päämääränäsi Rovaniemi, mutta polttoainetta riittää vain Tampereelle? Tule Pomoparkkiin Luppoon, Forssaan ja sen lähiluontoon. Saat lepoa, latausta ja sparrausta. Pomoparkin jälkeen pystyt vaihtamaan jo pitkät päälle.

Lupossa pomo pääsee valmentajan sparraukseen yksin ja ryhmässä. Aiheet saat valita itse. Valmennus muokataan sen mukaan.

Pomoparkissa on seitsemän pomoa kerrallaan. Putiikkihotellimme Luppo tarjoaa pomolle oman avaran huoneen ja hyvät unet tyynybaarista. Yhteiset tilat ovat vain oman porukan käytössä. Se mitä Pomoparkissa puhutaan, se Pomoparkkiin jää.

Pomoparkkia vetää ratkaisukeskeinen työelämään keskittynyt valmentaja ja Better Daysin perustaja Marjo Vuorinen, jolla on vuosien kokemus johtamisesta ja esihenkilönä olosta. Terveyspuolesta vastaa Lupon Minna Penttilä. Green Care -asiantuntijana ja Pomoparkin koordinoijana toimii Lupon Tarja Jaakkola.

Pomoparkki 1 sisältää

 • terveystarkastuksen: laboratoriokokeet, kuntotestauksen ja Hyvinvointinavigaattorin
 • ratkaisukeskeistä yksilö- ja ryhmävalmennusta omaan jaksamiseesi ja työn haasteisiin
 • voimavaravalmennuksen lähiluonnossa Green Care -valmentajan kanssa
 • treenausta Lupon kuntosalilla ja liikuntakeskuksessa
 • hieronnan, fysioterapian tai rentoutuskellunnan valintasi mukaan
 • oman huoneen, hyvät unet ja tyynybaarin
 • maukasta lähiruokaa
 • saunan

Sparraamme asiat oikeaan asentoon! 

Pomoparkki 1 esimerkkiohjelma

Päivä 1

Klo Ohjelma
9:30 Tulo Luppoon
10:00-12:00 Tutustuminen ja ryhmävalmennus.
Nykytilanne & pysähdys: Pomo – missä menet?
12:00-12:30 Lounas, jonka jälkeen porukka jakautuu puoliksi
12:45–16:15 Ryhmä A: Voimavaravalmennus luonnossa
Ryhmä B: Terveysskannaus (1 h) ja ratkaisukeskeinen yksilövalmennus (1 h)  

16.30–17.15 Kehonhuolto: fascial training
17:30 Lupposauna
19:00 Illallinen Lupossa
22:00 Hyviä unia!

Päivä 2

Klo Ohjelma
8:30–9:15 Aamupala
9:30–15:45 Ryhmä A: Terveysskannus (1 h) ja ratkaisukeskeinen yksilövalmennus (1 h).
Ryhmä B: Voimavaravalmennus luonnossa
12:00–12:45 Lounas
16:00–17:00 Liikuntaa/luppoaikaa ryhmän mieltymysten mukaan
17:00 Sauna
19:00 Illallinen Lupossa
22:00 Hyviä unia!

Päivä 3

Klo Ohjelma
9:00–10:00 Aamiainen
10:00–12:00 Ryhmävalmennus. Pomon eväät arkeen: Askelmerkit kohti tavoitetta!
12:00 Lounas ja kotiin

Hinta

Pomoparkki 2900 € /hlö.
(Sis. alv. 24%)

Hinta sisältää valmennusohjelman ja täysihoidon. Majoitus 1 hengen huoneessa. Tarjouspyynnöt ja lisäkysymykset napista ->

Kysy lisää »

Muutosmuskelit

Muutosmuskelit

Millaiset muutosmuskelit sinulta ja joukkueeltasi löytyy?

Tämä aika, jos mikään, on vaatinut ja tulee vaatimaan johtajalta vahvaa muutoskyvykkyyttä eli resilienssiä ja valmiutta ottaa uusia haasteita vastaan. Lisäksi johtajalla on hyvä olla keinoja kasvattaa oman tiiminsä ja koko organisaationsa muutosmuskeleita ja samanaikaisesti havainnoida niin itseään kuin ihmisiä ympärillään myötätuntoisin silmin.

Tule mukaan johtajille suunnattuun pienryhmävalmennukseen, jossa voit tarkastella itseäsi ja vahvuuksiasi erilaisissa haasteissa ja muutoksissa. Kun tunnet omat vahvuutesi ja haasteesi, pystyt paremmin johtamaan muita. Samalla lisäät ymmärrystäsi muutoksen johtamiseen liittyvistä ilmiöistä. Tutkimme myös inhimillistä tarvettamme pysyvyyteen ja vakauteen.

Valmennuksessa saat itsellesi henkilökohtaisen muutoskyvykkyyspalautteen. Resilienssiprofiilisi kertoo muutos-muskeleidesi tämänhetkisen tilanteen. Voit tarvittaessa lähteä tekemään sekä itsellesi että tiimillesi treeniohjelmaa.

Ohjelma:

Torstaina

 • Saapuminen Hyvinvointihotelli Forssan Luppoon valitsemanasi aikana klo 9 lähtien
 • Saat oman huoneen käyttöösi
 • Voit tehdä etätöitä tarpeen mukaan rauhallisissa ja inspiroivissa tiloissamme
 • Lounas
 • Voit hyödyntää Kutomon Fysioterapia- ja liikuntakeskuksen palveluja: rentoutushoidot (kellunta, neurosonic, hieronta), 
 • Salitreeni, pt-ohjaus
 • Valmennusryhmä kokoontuu kello 16-18
 • Yhteinen illallinen klo 19

Perjantaina

 • Aamiainen 
 • Resilienssivalmennus kello 9.30 – 12.00
 • Lounas
 • Resilienssivalmennus jatkuu kello 13.00 – 15.30 

Valmennus toteutetaan 4-7 hengen pienryhmässä

Johtoryhmä paransi muutoskykyään ja vahvisti Synergiaa

"Kulttuurin tulosyksikön johtoryhmä on työskennellyt Sari Ajangon kanssa ryhmän synergian ja muutoskyvykkyyden parantamiseksi. Muutoksessa eläminen ja johtaminen muuttuvassa ympäristössä ovat johtoryhmämme tärkeitä teemoja. Sari on alansa ammattilainen, moninaisuuden johtamisen asiantuntija ja työskentely hänen kanssaan on ollut erittäin hyödyllistä ja tuloksellista. Olemme oppineet paljon itsestämme, tiimidynamiikastamme ja muutoskyvykkyydestämme. Suosittelen mielelläni Sari Ajangon tiimivalmennusta."
- Susanna Tommila, Kulttuurijohtaja, Espoon kaupunki

Hintaan sisältyy:

 • Muutoskyvykkyysvalmennuksen sertifioidun resilienssivalmentajan ja johdon coachin kanssa
 • Ennakkokyselyyn pohjautuvan henkilökohtaisen palauteraportin eli resilienssiprofiilin
 • Majoituksen Hyvinvointihotelli Lupossa, viihtyisässä yhden hengen huoneessa yhdeksi yöksi
 • Kaksi lounasta, illallisen ja aamiaisen

Kutomon fysioterapia- ja liikuntakeskuksen laajat palvelut ovat käytettävissäsi hinnaston mukaan. Halutessasi voit ostaa lisäyön, tai vaikka useammankin 1hh 150 € /hlö/yö. (sis. alv 10%)

Muutosmuskelit 1200 € /hlö 
(Veroton hinta, lisäksi alv. 10%, 14% ja 24%)
Kysy myös tarjousta omalle johtoryhmällesi tai työyhteisöllesi teille sopivana ajankohtana.

Johdon valmentaja Sari Ajanko, Diversitas Oy

Pyydä tarjous »

Green Care -valmennus

Green Care -valmennus

Luontolähtöisellä Green Care -Voimavaravalmennuksella tuloksiin lempeästi.

Luontolähtöisessä Green Care -valmennuksessa käytetään luontoa työkaluna ja hyödynnetään luonnon avoimuutta, keskittymiskykyä ja luovuutta sparraavaa lempeää voimaa tulokselliseen valmennukseen. Luonnon vaikutuksista terveyteen ja hyvinvointiin on saatavilla paljon tutkittua tietoa. Luonto itsessään elvyttää ja ammattitaitoisella valmennuksella pystymme vahvistamaan positiivista kokemusta.

 Green Care -valmennus on usein yksilövalmennusta, mutta toimii myös pienryhmässä, jossa ilmapiiri on keskusteleva, avoin ja hyväksyvä. Yhdessä valmentajan kanssa löydetään uusia näkökulmia omaan työhön, jaksamiseen ja työn mielekkyyteen. Etsitään mahdollisuuksia, punnitaan vaihtoehtoja ja viedään yhdessä harjoitellut esimerkit arjen käytäntöön. 

Vuosien työ luontoalan opettajana, kouluttajana sekä yrittäjänä tuo vankan pohjan valmentaa elämän muutoksissa. Olen opetellut ja oppinut löytämään työn ja arkielämän kompastuskivet ja muutoskohteet sekä etsimään niihin käytännönläheisiä ja tilanteeseen sopivia ratkaisumalleja.  Luonnon voimauttavaan vaikutukseen perustuva Green care -valmennus työhyvinvoinnin tukena on sydämenasiani.

Green Care -valmentaja Tarja Jaakkola

Pyydä tarjous »

 
Kauppayrtinpoimija tilauskoulutus

Kauppayrtinpoimija tilauskoulutus

Tilauksesta järjestettävä kauppayrtinpoimijakoulutus toteutetaan tilaajan tai hyvinvointihotelli Lupon tiloissa tilaajan omalle ryhmälle, jonka koko voi olla maksimissaan yhtä kouluttajaa kohti 10 henkilöä.

Olemme toteuttaneet tilauskoulutuksia mm. eräopasopiskelijoille ja ravintolan keittiöhenkilökunnalle.

Kauppayrtinpoimijakoulutuksen hinta tilausryhmälle määräytyy aina tapauskohtaisesti.

Pyydä tarjous »

 
Luontovalmentajan koulutus

Luontovalmentajan koulutus

Luontokoulutus liikunnan ja sote-alojen ammattilaisille 2023

Kenelle?

Sopii kaikille liikunta-alan ammattilaisille, kuten Personal Trainereille, liikunnanohjaajille, fysioterapeuteille, liikunnanopettajille, joukkuevalmentajille, hyvinvointivalmentajille…

Sopii kaikille sosiaali- ja terveysalojen ammattilaisille, kuten terapeuteille, coacheille, psykologeille, koulukuraattoreille, terveydenhoitajille, lääkäreille, sairaanhoitajille, vammaishoitajille, vanhushoitajille, ohjaajille, työnohjaajille, toimintaterapeuteille, lastentarhanopettajille, päivähoitajille…

Miksi?

 Haluatko kehittää itseäsi ja tehdä työtäsi vielä paremmin? Tiedostatko, että luonnossa toimiminen on vaikuttavampaa? Haluaisitko vahvistusta omalle näkemyksellesi siitä, että luonnon hyvinvointivaikutuksilla olisi positiivista vaikutusta myös sinun asiakkaisiisi ja omiin toimintamalleihisi sekä omaan hyvinvointiisi?

Mietitkö, kuinka voisit viedä asiakkaasi luontoon turvallisesti, ja samalla toteuttaa omaa ammatillista osaamistasi luonnossa niin, että palvelun luontoon viemisestä on asiakkaallesi enemmän hyötyä verrattuna sisätiloissa tehdylle työlle?

Me haluamme tässä Luontovalmentaja -koulutuksessa auttaa liikunnan alan ja sote-alan ammattilaisia kehittymään ja kehittämään työtään, ymmärtämään palveluiden luontouttamisen edellytykset ja ympäristön, sisäistämään luonnon vaikuttavuutta ja monimuotoisuutta ja ennen kaikkea edesauttamaan kaikkien kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska nämä alat ovat avainasemassa nykyisessä muutoksen pyörteissä olevassa hyvinvointiyhteiskunnassa ja tarvitsemme kipeästi kentälle moniosaajia, jotka ymmärtävät kokonaisuuden ja vaikuttamisensa mahdollisuudet.

Miten?

Omaehtoisena monimuotoisena koulutuksena, joka koostuu yksittäisistä lähijaksojen kokonaisuuksista, moduuleista, sekä niiden välillä tehtävistä itsenäisistä tiedonhaku- ja ennakkotehtävistä. Lähijaksoja on yhteensä kahdeksan noin kuukauden välein. Lähijaksot ovat aina kolmen päivän kokonaisuuksia, torstaiaamusta lauantai-iltapäivään. Joudut siis muokkaamaan työtäsi niin, että voit olla pois kaksi työpäivää kuukaudessa opiskelusi vuoksi. Koulutukseemme ei saa opintotukea, mutta kannustamme kysymään työnantajalta sitoumusta koulutuksesi maksuihin oman osaamisen ja työn kehittämiseen sekä oman työhyvinvoinninja jaksamisen parantamiseen.

Opetuksesta mahdollisimman paljon toteutetaan ulkona luonnossa käytännön toiminnassa ja harjoituksissa, niissä olosuhteissa, joissa ammattilainen asiakkaansakin kanssa luontovalmentajana toimisi. Osa opetuksista toteutetaan myös sisätiloissa. Koska opetusta toteutetaan paljon ulkona, tulee tarvittavat koulutusmateriaalit sähköpostiin tiedostoina ja linkkeinä, joko ennen lähijaksoa (jos niihin liittyy ennakkotehtävä) tai lähijakson jälkeen. Tarvitset myös henkilökohtaiset ulkona liikkumisen varusteet ja vaatteet säälle kuin säälle. Näihin lisäohjeistusta ilmoittautumisen yhteydessä.

Koko koulutuksen taustalla on tähän koulutukseen sovellettuna Hyvinvointihotelli Forssan Lupon rekisteröity kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin Hyvinvointikonsepti teemoineen ja aihealueineen. (kuva lopussa) Koulutuksen sisältöjen pohjalla on luontoalalla toimimisen ammatilliset perusteet, joita mm. eräopaskoulutuksessa käydään läpi, Green Care -toimintamallit, sekä tulevaisuuden teemat ja toiminnan painopisteet, kuten vastuullisuus, planetaarinen hyvinvointi ja uudistava matkailu.

Koulutuksen osa-alueet ja painotukset

 • luonnossa toimiminen,
 • luonnossa ohjaaminen ja ryhmänhallinta,
 • luonnon ymmärtäminen,
 • luonnon pelisäännöt,
 • turvallisuus, EA1 ja EA2
 • luonnon vaikuttavuus,
 • luonnontuntemus,
 • päiväretkeily,
 • erilaiset tavat liikkua luonnossa,
 • Green Care,
 • kestävä kehitys,
 • planetaarinen hyvinvointi,
 • yrittäjyys,
 • ihmisten moninaisuus ja
 • erityisryhmät luonnossa.

Opiskelijamäärä 7-12 hlö/kurssi. Kurssi toteutuu, jos opiskelijoita saadaan mukaan vähintään seitsemän.

Hinta 800 €/lähijakso/hlö

Hinta sisältää:

 • tarvittavan opetuksen ja ohjauksen, sekä harjoitukset ja niihin liittyvät välineet lainaksi
 • koulutusmateriaalin
 • EA1 ja EA2 -korttikoulutukset
 • kauppayrtinpoimijan korttikoulutuksen
 • varustevuokrat (lumikengät, kanootit, fatbiket)
 • majoituksen aamiaisella 1hh tai 2hh, sisältää lakanat
 • lounaat ja päivälliset lähipäiville
 • saunamahdollisuuden
 • kuntosalin käyttömahdollisuuden
 • yhden hemmotteluhoidon per lähijakso, jolle osallistut (neurosonic, zerobody tai suolakellunta)
 • arvonlisäverot (24 %)

Ilman majoitusta hinta 700 €/lähijakso/hlö

Milloin?

Huhtikuu - joulukuu 2023

Huhtikuu 30.3.-1.4.2023 lähijakso/moduuli 1

Toukokuu 4.-6.5.2023 lähijakso/moduuli 2

Kesäkuu 8.-10.6.2023 lähijakso/moduuli 3

Elokuu 3.8.-5.8.2023 lähijakso/moduuli 4

Syyskuu 31.8.-2.9.2023 lähijakso/moduuli 5

Lokakuu 5.10.-7.10.2023 lähijakso/moduuli 6

Marraskuu 2.-4.11.2023 lähijakso/moduuli 7

Joulukuu 7.-9.12.2023 lähijakso/moduuli 8

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä ja kysy lisää! Voit myös ennakkoilmoittautua ja osoittaa mielenkiintosi koulutustamme kohtaan. Ennakkoilmoittautuminen ei ole vielä sitova.

Kysy lisää »

 
Ruokaa luonnosta - Sienestystyöpaja

Ruokaa luonnosta - Sienestystyöpaja

Syksyn saapuessa saapuvat suurin osa sienistämmekin.

Viikonloppukurssi syksyisessä metsässä

Lähde syksyiseen luontoon muiden sienistä ja sienestyksestä innostuneiden kanssa koko viikonlopuksi Forssan lähiluonnossa!

Heittäydy suomalaisen superfoodin maailmaan Lupon omistajan ja luonto-opettajan Tarja Jaakkolan johdolla. Tehdään ruokaa yhdessä ja haetaan aineksia luonnosta yhdessä.

Sienestystyöpajan aikana saat vinkkejä sienten käyttöön kotona arjessa ja neuvoja sienten tunnistukseen.

Ensimmäinen päivä alkaa iltapäivän teehetkellä jatkuen sienestyskävelyllä ja keruuretkellä lähiluontoon, jonka jälkeen saaliista valmistetaan yhdessä villi päivällinen ja ilta kruunataan saunomalla ja ajatuksia vaihtaen. Lupon kirjastosta löytyy illaksi lukemista sitä kaipaavalle. Yö nukutaan kodikkaassa yhden tai kahden hengen huoneessa.

Toinen päivä alkaa aamupalalla, josta saadaan puhtia aamupäivän sieniretkelle lähimaastossa. Sienisaalis valmistetaan rauhallisesti yhdessä maittavaksi lounaaksi, joka nautitaan keskustelulla höystäen ison pöydän ääressä. Iltapäivällä kootaan kokemuksia ja rentoudutaan vielä teehetken parissa.

Hintaan sisältyy:

 • yhden yön majoitus aamiaisella ja muilla Lupon herkuilla
 • 2 x yhdessä valmistetut ruokailut
 • tervetulo- ja lähtökahvit/teet
 • ohjelman mukaiset opastukset ja opetus kahdelle päivälle
 • kuntosalin käyttömahdollisuus liikuntakeskuksen aukioloaikoina
 • sauna

Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Ruokaa luonnosta -sienestystyöpaja järjestetään, jos paikkansa varanneita osallistujia on vähintään viisi.

Avoimet Ruokaa Luonnosta -sienestystyöpajat

9.-10.9.2023 la-su

14.-15.10.2023 la-su

Voit halutessasi varata lisäyön hotellissamme, saapua paikalle jo perjantaina ja viettää luppoisan yön ja aamupäivän ennen kurssin alkamista itseksesi tai ystävän kanssa yhdessä vaikka nauttien luonnosta, hemmottelusta tai kulttuurista.

Hinta 200 €/hlö
(Sis. alv. 24%)
Lisäyö 99 €/hlö
(Sis. alv 10%)

Oma työpajaryhmä?

Sienestystyöpajoja järjestetään myös yritys- ja yksityisryhmille tilauksesta. Toimiva paketti uuden tiimin ryhmäyttämiseksi tai tyhy-päivien sisällöksi. Sienestystyöpajaa toteutetaan sienisyksystä riippuen syyskuun alusta lokakuun loppuun.

Tarjous 10 henkilön kokoiselle yritys- tai yksityisryhmälle. Lisäyö maksutta kaikille osallistujille. Etu 99 €/hlö.

Lisätiedot, tarjouspyynnöt ja ilmoittautumiset napista ->

Kysy lisää »

Valmennuksellinen Tyhypäivä

Valmennuksellinen Tyhypäivä

Valmennuksellinen työhyvinvointipäivä tarkoittaa yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä.

Koulutusosuus voi olla:

 • työhyvinvointivalmennus
 • voimavaravalmennus
 •  palaute- ja yhteistyöharjoituksia
 • moninaisuuden ymmärtämisen työpaja
 • enneagrammiluento
 • unelmakartan rakentamista

  Harjoitukset voidaan liittää koulutuksellisiin työpajoihin, kuten yhteiseen ruoanvalmistukseen Lupon tiloissa. Yhteenkuuluvuuden ja yhdessä selviämisen tunne vahvistuu tekemisen kautta. Se opettaa erilaisuuden hyväksymistä ja oman käyttäytymisen tuntemusta. Kokemuksellinen oppiminen työpajoissa ja harjoituksissa luo vahvan muistijäljen ja synnyttää osaamisen iloa.

  Tyhypäivään kuuluu tietenkin lämmöllä Lupon omassa keittiössä valmistettu lähiruoka.

  Valmennukselliset työhyvinvointipäivät kestävät vähintään kuusi tuntia. Ne suunnitellaan toiveiden mukaisiksi. Lisäpalveluita on saatavilla runsaasti.

  Ryhmän koko maksimissaan 16 hlö:ä.

  Työhyvinvointipäivän hinta määräytyy ryhmän koon ja valmennuksen ja päivän keston mukaan, joten laskemme aina tyhypäivästä tarjouksen. Ota yhteyttä ja kysy ehdotus tyhypäiväsi sisällöstä.

  Pyydä ehdotus »

   
  Pomoparkki yrittäjät

  Pomoparkki yrittäjät

  Yrittäjä; Kaatuuko arki päälle? Kaipaatko uusia välineitä johtamiseen? Näetkö uupumisen merkkejä?

  Lupossa yrittäjä pääsee valmentajan sparraukseen yksin ja ryhmässä. Aiheet saat valita itse. Valmennus muokataan sen mukaan.

  Pomoparkissa on seitsemän yrittäjää kerrallaan. Putiikkihotellimme Luppo tarjoaa yrittäjälle oman avaran huoneen ja hyvät unet tyynybaarista. Yhteiset tilat ovat vain oman porukan käytössä. Se mitä Pomoparkissa puhutaan, se Pomoparkkiin jää.

  Pomoparkkia vetää ratkaisukeskeinen työelämään keskittynyt valmentaja ja Better Daysin perustaja Marjo Vuorinen, jolla on vuosien kokemus johtamisesta ja esihenkilönä olosta. Terveyspuolesta vastaa Lupon Minna Penttilä. Green Care -asiantuntijana toimii ja Pomoparkkia koordinoi Lupon Tarja Jaakkola.

  Pomoparkki yrittäjät 1 sisältää

  • ratkaisukeskeistä ryhmävalmennusta omaan jaksamiseesi ja työn haasteisiin
  • voimavaravalmennuksen lähiluonnossa Green Care -valmentajan kanssa
  • treenausta Lupon kuntosalilla ja liikuntakeskuksessa
  • hieronnan, fysioterapian tai rentoutuskellunnan valintasi mukaan
  • oman huoneen, hyvät unet ja tyynybaarin
  • maukasta lähiruokaa
  • saunan

  Sparraamme asiat oikeaan asentoon!

  Pomoparkki yrittäjät 1 esimerkkiohjelma

  Päivä 1

  Klo Ohjelma
  9:30 Tulo Luppoon
  10:00–12:00 Tutustuminen ja ryhmävalmennus.
  Nykytilanne & pysähdys: Pomo – missä menet?
  12:00–12:30 Lounas, jonka jälkeen porukka jakautuu puoliksi
  12:45–16:15 Ryhmä A: Voimavaravalmennus luonnossa
  Ryhmä B: Ratkaisukeskeinen ryhmävalmennus
  16:30–17:15 Kehonhuolto: fascial training
  17:30 Lupposauna
  19:00 Illallinen Lupossa
  22:00 Hyviä unia!

  Päivä 2

  Klo Ohjelma
  8:30–9:15 Aamupala
  9:30–15:45 Ryhmä A: Ratkaisukeskeinen ryhmävalmennus
  Ryhmä B: Voimavaravalmennus luonnossa
  12:00–12:45 Lounas
  16:00–17:00 Liikuntaa/luppoaikaa ryhmän mieltymysten mukaan
  17:00 Sauna
  19:00 Illallinen Lupossa
  22:00 Hyviä unia!

  Päivä 3

  Klo Ohjelma
  9:00–10:00 Aamiainen
  10:00–12:00 Ryhmävalmennus. Pomon eväät arkeen: Askelmerkit kohti tavoitetta!
  12:00 Lounas ja kotiin

  Hinta

  Pomoparkki 1200 € /hlö
  (Sis. alv. 24%)
  Hinta sisältää valmennusohjelman ja täysihoidon.
  Majoitus 1 hengen huoneessa.

  Kysy lisää »

  Ratkaisukeskeinen valmennus

  Ratkaisukeskeinen valmennus

  Ongelmista kohti ratkaisuja!

   Työpaikalla tapahtuviin muutoksiin tai ongelmiin ei tarvitse kompastua. Ratkaisukeskeinen valmennus on menestyksellinen lähestymistapa johtamiseen ja esimiestyöhön sekä tiimien kehittämiseen. Se vahvistaa jaksamista työelämän vaativissa tilanteissa. Katse on eteenpäin tulevaisuuteen.

  Sparraan teitä kirkastamaan tavoitteen, löytämään uusia näkökulmia, huomaamaan sudenkuopat ja mahdollisuudet sekä viemään ideat käytäntöön. Ei pelkkää puhetta, vaan konkretiaa ja aitoa muutosta!

  Vuosien johtaja- ja esihenkilökokemukseni mediassa sekä strategisessa sisältö- ja viestintätoimistossa tuo vankan pohjan valmentaa ja tehdä työnohjausta työelämän vaativissa kysymyksissä ja muutosprosesseissa. Minulla on myös johtamisen erikoisammattitutkinto ja laaja-alainen kokemus yhteistyöstä eri alojen yritysten kanssa. Työhyvinvointi on sydämenasiani.

  Ratkaisukeskeinen valmentaja, työnohjaaja ja lyhytterapeutti Marjo Vuorinen, Better Days Oy

  Pyydä tarjous »